AUTORS:

Montse Bagué Cubí
Josep M. Serrano Serra
Joiera per l´ escola Massana, Bcn.
Gemmòleg Universitat de Barcelona
Talladora de gemmes.
Gemmòleg FEEG
Curs de gemmologia a l´A.E.Gemmologia.
Tallador de gemmes
Master en Disseny Industrial Universitat de Girona

Vam començar a tallar gemmes el 1997 i des del principi vam decidir treballar només amb material natural, sense cap tipus de tractament.
Amb les talles, intentem innovar i desenvolupar peces creatives i artístiques.
Amb el temps hem vist que l´opció de treballar amb gemmes sense tractar era correcta, ja que en el mercat hi ha molta confusió sobre el tema. No s´informa al consumidor dels tractaments que es fan a les gemmes, constituint una autèntica estafa, ja que es tenyeixen, s´escalfen, es fan infiltracions, s´irradien, etc. i llavors es posen a la venda sense cap advertència.
Com a conseqüència d´això donem molta importància a la procedència del material en brut i no treballem cap material sense saber d´on ha vingut. Això ens limita molt en certs aspectes, però també ens va fer adonar del material que existeix prop de nosaltres i que no estava gaire valorat. Així va ser com vam començar amb la recerca que ha acabat amb l´exposició de " Gemmes de la Península Ibèrica, les grans desconegudes".
Per altra part, com a opció personal, no tallem minerals que es presentin naturalment ben cristal.litzats, ja que considerem que no es poden millorar, així que els deixem com a espècimens; treballem amb cristalls trencats o mal formats, i amb el material massiu.
Quant a la talla en facetes, seguim els coneixements que es tenen d´òptica i cristal.lografia per donar a les gemmes els angles i proporcions més adequats per cada tipus de material. L´ordenador ajuda molt en el disseny i hem desenvolupat un bon número de noves talles. Els caboixons donen més llibertat i sense deixar de fer talles clàssiques: ovals, quadrats, etc. també fem talles més lliures.
Actualment hem començat amb el carving i amb la talla en facetes còncaves.
També ens agraden les inclussions (en el cas que n´hi hagin) i les característiques naturals, pròpies de cada material, buscant sempre unes talles adequades, que en alguns casos, es combina una part natural i una part tallada.

 


Tenim molt material gemmològic en brut. Per encàrrec, podem tallar gemmes facetades i en caboixó, amb qualsevol material. Consulteu disponibilitat. També podem dissenyar i fer peces especials per colecció o joieria. contactar

GALERIA
mostra de gemmes i joies realitzades per nosaltres


Plata i pedra lluna
Aiguamarina
Quars i epidota
Plata i atzabeja
Atzabeja
Plata i ambre
Plata i Calcedònia
Or i calcedònia
Plata i Citrí
Plata,Aiguamarina,Esfalerita
Stichtita
Topazi natural
Òpal amb dendrites
Plata i òpal de foc
Plata, Piroxmangita
Òpal dels Andes

GALERIA 2
(mostra de diferents peces)


TORNAR

Principal - Gemmes de la Península - Museu - Exposició - Llista de gemmes exposades - Jaciments - Tècnica - Disseny - Gemmes rares de la Península - Autors - Galeria - Com comprar - Contactar amb nosaltres.


© Montse Bagué i Josep M. Serrano.Textes i fotos. Reproducció només amb previa autorització.