PEDRA DE LA CINTA

. INICI

. VARISCITA

. JASPI MONTJUIC

. AERINITA

. PEDRA DE LA CINTA

. CORALL VERMELL

. QUARS

. PIROXMANGITA

 

 
COMPRAR
 
 
 
 
 
 
 
 

La Pedra Cinta, també anomenada Jaspi de Tortosa o Brocatel, es una roca calcària de colors bigarrats, que es troba a Tortosa.

Els colors principals son vermell en tots els tons, groc i blanc en un barrejat únic, que la fa un material únic i característic . El nom broccatello , precisament és a causa del fet que la barreja de colors fa que sembli un brocat.

Té molta importància com a material ornamental des de fa molts segles

Ja era un material apreciadíssim pels romans en època del Imperi Roma. Els romans l' explotaven , el treballaven i l' exportaven per tot l'imperi.

 

En època moderna, les pedreres de Pedra Cinta va ser molt treballades, una part per exportar a Itàlia a on es va fer servir com a pedra ornamental a moltes esglésies .

Els lapidaris italians que va fer venir Carles III a Madrid van treballar moltíssim la pedra Cinta. Les " mesas joyas " del museu del Prado estan elaborades principalment per pedra Cinta

 

Pedra Cinta de Tortosa en brut
 

Els llocs a on es troba fa una llista interminable:
De la època romana, se'n ha trobat a Tarraco , Barcino, Saragossa, Cartagena, França, Itàlia , Nord d' Africa etc ,
Mes modernament: les baranes de Sant Pere del Vaticà, La Catedral de Tortosa, el Pilar de Saragossa, el panteó dels reis de l'Escorial, columnes al palau de la Generalitat de Catalunya, " Mesas - joya " del museu del Prado etc .

 

 

http://ilercavonia.wikia.com/wiki/Jaspi_de_Tortosa

 
 

Totes les peces han estat el.laborades a Catalunya, per artesans lapidaris i joiers.
Totes les peces: collarets, gemmes soltes, braçalets, etc van acompanyades d'una fitxa explicativa del material, garantint la seva autenticitat i procedencia. veure exemple de fitxa.